Wat kost een veiligheidsbril op sterkte?

De kosten voor een veiligheidsbril kunnen variëren afhankelijk van het merk, het model, de stijl, de lens en de functies die worden aangeboden. Toch kun je iets zeggen over de kosten van een veiligheidsbril.

Kosten veiligheidsbril op sterkte

Een goede veiligheidsbril op sterkte is van groot belang voor je veiligheid op het werk. De prijs van een veiligheidsbril op sterkte kan variëren, afhankelijk van de specifieke eisen en vereisten voor jouw werkomgeving. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor verschillende coatings, zoals een kraswerende laag, anti-reflectie coating of zelfs een antistatische coating, dan zal dit de kosten beïnvloeden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je glazen vocht-, vet- en vuilafstotend zijn, maar verlengt ook de levensduur van je veiligheidsbril. Daarnaast is de uitvoering van de glazen bepalend voor de prijs. Of je nu kiest voor enkelvoudige of multifocale glazen, dit kan de prijs beïnvloeden. Wees daarom goed geïnformeerd voordat je een keuze maakt.

Moet een werkgever een veiligheidsbril op sterkte vergoeden?
Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk in aanraking komen of kunnen komen met stoffen of materialen die splinters (of losse deeltjes) kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. 

“De kosten die zijn verbonden aan de naleving van de regels die bij of krachtens deze wet zijn gesteld, worden niet ten laste van de werknemers gebracht.”

Artikel 44 Arbeidsomstandighedenwet

GRATIS veiligheidsbrillen.nl whitepaper

Download onze gratis whitepaper. In deze whitepaper vind je de voordelen van een veiligheidsbril op sterkte, informatie over wet- en regelgeving en vergoedingen.

Download de gratis whitepaper

Download onze gratis whitepaper. In deze whitepaper vind je de voordelen van een veiligheidsbril op sterkte, informatie over wet- en regelgeving en vergoedingen.